Declaració
d'accesibilitat
- lactia.cat
- Última actualització: 16/07/2025
Estat de compliment
Creiem fermament que Internet hauria d’estar disponible i accessible per a tothom i ens comprometem a oferir-ne una lloc web accessible a tantes persones com sigui possible, independentment de les seves circumstàncies i habilitats.
Per aconseguir-ho, el nostre objectiu és complir el més estrictament possible amb les Directrius d’accessibilitat Contingut a la web 2.1 (WCAG 2.1) del World Wide Web Consortium (W3C) al nivell AA. Aquestes directrius expliquen com fer que el contingut web sigui accessible a les persones amb una àmplia gamma de discapacitats. Complir amb aquestes directrius ens ajuda a garantir que el lloc web sigui accessible per a tothom: cec, desactivat motor, visual i cognitiu, entre d’altres.
Aquest lloc web utilitza diverses tecnologies destinades a fer-lo el més accessible possible en tot moment. Utilitzem una interfície d’accessibilitat que permet a les persones amb discapacitat específica ajustar la UI (interfície d’usuari) del lloc web i dissenyeu-lo segons les vostres necessitats personals.
A més, el lloc web utilitza una aplicació basada en la IA que funciona en segon pla i optimitza el seu nivell de rendiment accessibilitat constant. Aquesta aplicació corregeix l’HTML del lloc web, adapta la seva funcionalitat i comportament als lectors de pantalla utilitzats pels usuaris cecs i a les funcions del teclat que les utilitzen persones amb deficiències motrius.
Si heu detectat errors o teniu idees per millorar-los, estarem encantats de parlar-ne. Es pot posar en marxa contacte digital@covap.es.
Navegació amb lector de pantalla i teclat
El nostre lloc web aplica la tècnica d’atributs ARIA (Accessible Internet Applications), juntament amb diverses canvis de comportament, per assegurar-nos que els usuaris cecs ens visiten amb els lectors de pantalla poden llegir, comprendre i gaudir de les funcions del lloc web. Com a usuari amb un lector de pantalla aneu al seu lloc web, rebeu immediatament un missatge per introduir el perfil del lector de pantalla, així que que podeu navegar i utilitzar el vostre lloc web de manera eficaç. A continuació, es mostra com cobreix el nostre lloc web alguns dels requisits més importants dels lectors de pantalla, juntament amb captures de pantalla de consola exemples de codi:
- Optimització de navegació de teclat: El procés de fons també ajusta l’HTML del lloc web i afegeix diversos comportaments mitjançant codi JavaScript perquè es pugui gestionar el lloc web amb el teclat. Inclou la possibilitat de navegar pel lloc web amb les claus Tab i Majúscules + Tab, gestionar desplegable amb les tecles de fletxa, tanqueu-les amb Esc, activeu botons i enllaços amb la tecla Enter, navegueu entre elements de ràdio i caixes de comprovació amb les tecles de fletxa del teclat i ompliu-les amb el barra d’espai o la clau Enter. A més, els usuaris del teclat trobaran menús de navegació ràpida i navegació omissió de contingut, disponible en qualsevol moment prement Alt + 1, o com a primers elements del lloc navegar amb el teclat. El procés de fons també gestiona les finestres emergents activades movent-se centreu el teclat cap a ells tan aviat com apareguin i sense permetre que el focus se’n derivi.
Els usuaris també poden utilitzar dreceres com «M » (menus), «H » (capçaleres), «F » (formes), “B ” (buttons) i «G » saltar a articles específics.
Perfiles de discapacidad en nuestro sitio web
- Epilèpsia Mode segur: Aquest perfil permet a les persones amb epilèpsia utilitzar el lloc web de forma segura, eliminant el risc de convulsions causades per animacions intermitents o intermitents i combinacions de colors arriscats.
- Mode deteriorat visual: Aquest mode ajusta el lloc web per a la comoditat d’usuaris amb deficiències visuals com ara la degradació de la visió, la visió del túnel, les cataractes, la glaucoma i altres.
- Mode de discapacitat cognitiva: Aquest mode ofereix diferents opcions de suport per ajudar els usuaris amb deficiències cognitives com la dislèxia, l'autisme, l'AVC i altres més fàcilment centrats en els elements essencials del lloc web.
- TDAH Mode amistós: Aquest mode ajuda els usuaris amb TDAH i trastorns neurodesenvolupats llegits, navegen i se centren més fàcilment en els elements principals del lloc web, alhora que redueixen significativament les distraccions.
- Mode de la humanitat: Aquest mode configura el lloc web per donar suport a lectors de pantalla com JAWS, NVDA, VoiceOver i TalkBack. Un lector de pantalla és un programari per a usuaris cecs instal·lats en ordinadors i telèfons intel·ligents i llocs web ha de ser ser compatible amb ell.
- Perfil de navegació de teclat (desactivat per a mòbils): Aquest perfil permet a les persones amb discapacitat del motor gestionar el lloc web mitjançant la pestanya del teclat, Majúscules + Tab i Enter claus. Els usuaris també poden utilitzar dreceres com «M » (menus), «H » (capçaleres), «F » (formes), “B ” (buttons) i «G » (charts) per saltar a articles específics.
Configuració addicional d’UI, disseny i llegibilitat
- Configuració de tipus de lletra - els usuaris poden augmentar i disminuir la seva mida, canviar la seva família (tipus), ajustar l’espai, l’alineació, l’alçada de la línia, etc.
- Configuració del color - Els usuaris poden seleccionar diversos perfils de contrast de colors, com ara llum, fosca, invertida i monocrom. A més, els usuaris poden intercanviar esquemes de colors de títols, textos i antecedents, amb més de 7 opcions colorant diferent.
- Animacions – Els usuaris epilèptics poden aturar totes les animacions de funcionament amb l'empenta d'un botó. Les animacions controlades per la interfície inclouen vídeos, GIF i transicions CSS intermitents.
- Contingut destacat – Els usuaris poden optar per ressaltar elements importants com ara enllaços i títols. També poden optar per ressaltar només els elements en focus o sobre els quals el ratolí està en moviment.
- Audio Mute - Els usuaris amb dispositius auditius poden experimentar mals de cap o altres problemes a causa de l'autoplay d'àudio. Aquesta opció us permet silenciar tot el lloc web a l’instant.
- Trastorns cognitius – utilitzem un motor de cerca vinculat a Wikipedia i Wiktionary, que permet a les persones amb trastorns cognitius desxifrar significats de frases, inicials, llang i altres.
- Característiques addicionals – Oferim als usuaris l'opció de canviar el color i la mida del cursor, utilitzar un mode d'impressió, activar un teclat virtual i moltes altres funcions.
Suport per a navegadors i tecnologies assistencials
El nostre objectiu és oferir compatibilitat amb tants navegadors i tecnologies assistencials possibles, de manera que els nostres usuaris puguin triar les eines que s’adapten millor a les seves necessitats, amb el mínim de limitacions possible. Per tant, tenim va treballar molt per poder donar suport a sistemes importants que comprenen més del 95% de la quota de mercat d’usuaris, inclosos Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera i Microsoft Edge, JAWS i NVDA (lectors de pantalla), tant per a Windows com per Usuaris MAC.
Notes, comentaris i opinions
Tot i que fem tot el possible per permetre a qualsevol persona adaptar el lloc web a les seves necessitats, encara hi pot haver pàgines o seccions que no siguin totalment accessibles, estan en procés de ser accessibles o no tenen una solució tecnològica adequada. fer-los accessible. Tot i així, estem millorant contínuament la nostra accessibilitat, afegint, actualitzant i millorant les seves opcions i característiques i desenvolupant i adoptant noves tecnologies. Tot això per assolir el nivell òptim d’accessibilitat, seguint el avenços tecnològic. Si necessiteu ajuda, poseu-vos en contacte amb digital@covap.es.